Oppisopimuspaikka irtosi kaverin vinkistä

– Ei oo mitään valittamista, hyvä firma ja homma toimii, Kalle Kurki kehuu vaatimattomasti työnantajaansa.  

– Päädyin Anytimelle silleen jännästi, kun Kaverin kanssa istuttiin iltaa ja juttu kääntyi huonoon työtilanteeseeni. Kaveri soitti saman tien Riskulle ja maanantaina olin jo työhaastattelussa, Kurki kiittelee nopeaa toimintaa. 

Kalle oli hautonut mielessään oppisopimuskoulutusta, mutta aiemmassa työpaikassa siihen ei ollut mahdollisuutta monimutkaisten paperitöiden vuoksi. Anytimella tarjottiin koulutusta ja Kalle nappasi siitä heti kiinni. 

– Mahtava juttu kun Anytimella on sopparit koulujen kanssa ja homma hoituu helposti, Kalle kertoo. Hän valmistuu Keudan Saaren kartanolta Mäntsälästä Maanrakennuskoneenkuljettajaksi. 

– Olen käynyt jo lähes kaikki teoriat koululla. Suurin osa opiskeluajasta ollaan työmailla töissä ja palkka juoksee, Kalle kertoo. Töitä on riittänyt kauden aikana hyvin. Kurki liittyi talven ajaksi myös aurausrinkiin eli lumitöitä on tarjolla aina kun pyryttää. Kalle sai mahdollisuuden suorittaa myös kuorma-autokortin opiskelun ohessa.

– Teoriatunnit on koululla aina perjantaisin, silloin olen pois työmaalta, Kalle virnuilee ja odottaa jo C-korttia taskuunsa.